dilluns, 3 de novembre de 2014

Carta a la Alicia Sánchez-CamachoDistingida Sra. Sánchez-Camacho,
El dimecres 29 d’octubre tots ens vam quedar atonits en veure com un visitant al Parlament de Catalunya va alçar la mà en una salutació feixista.
Europa ha viscut moments bons i moments dolents durant els últims segles però crec que és indubtable que el cas del feixisme a les dècades 1930 i 1940 va ser un cas excepcional i únic, sense precedents. Va ser un atac a la democràcia, les llibertats i els drets humans com poques vegades s’ha vist i és l’obligació de tots els demòcrates i, sobretot, els politics, com als nostres representants, de fer tot el possible per a impedir el retorn del feixisme.
Jo no sóc català, però el fet és que aquest acte al Parlament va molt més allà de l’àmbit nacional. El meu avi va passar 2 anys com a presoner dels nazis amb conseqüències fatals per la seva salut, de les que ja no es recuperaria mai del tot. Molts ciutadans europeus van donar la seva salut o vida en la lluita per la democràcia.
La salutació feixista de l’altre dia és molt greu, i més pel fet que precisament va tenir lloc al cor de qualsevol democràcia, al seu parlament. Va ser una ofesa i una amenaça pels milions de ciutadans europeus (independentment de quina opció política seguim) que volem viure en una democràcia real.
He llegit a la premsa que la persona que va fer la salutació feixista va ser invitat al Parlament per un membre del Partit Popular – i és per aquest motiu que t’escric. Si així va ser, espero que aquest diputat es faci responsable  de les seves decisions i dimiteixi immediatament. No serveixen simples condemnes o excuses, i molt menys el inútil acte de excusar les accions comparant les amb altres accions baix la, ja pesada, filosofia del “i tu més”.
També fora bo que el vostre partit, com a part implicat, agafis “el timó” i comencis qualsevol acció legal que es pot fer. Aquest tema no és un tema de “lluita de partits” o de “joc polític”. Com sabeu, els politics del parlament no treballeu pels vostres partits, ni tant sols pels vostres votants. Treballeu per tots els ciutadans del país, la gent que us paguem per a que actueu en representació nostre i al servei del poble. No pot ser que una amenaça feixista als demòcrates d’Europa és quedi així, en un simple anècdota més. Esperem unitat dels partits politics en casos així, i en aquest cas concret, un lideratge de part vostre com a partit principal responsable o afectat per aquesta acció.
Gràcies,
Atentament,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada