diumenge, 17 de maig del 2009

Baby I'm A Fool

Melody Gardot és una cantant de soul-blues-jazz amb una veu preciosa tot embolicada amb un aire de misteri que transporta el oient. Crec que no fa falta saber més per apreciar-la, però sent com som els humans, segur que la seva historia personal també afectarà a qui la escolta i encara afegirà un altre toquet de màgia.

Resulta que quan tenia 19 anys, a l’any 2004, va estar a punt de morir en un accident esgarrifós amb un Jeep quan ella anava en bicicleta. Lesions graves a l’esquena, les cames, el coll, li van deixar al llit tot un any. Lesions al sistema nerviosa han afectat la seva sensibilitat en vers la llum i el so. Va perdre habilitats lingüístiques i memòria. És llavors, quan li van proposar “teràpia musical” per millorar les connexions neurals danyades, que va començar a tocar la guitarra (gitada d’esquena), cantar, i composar.

Baby I’m a fool (Gardot) és del seu segon LP, My One And Only Thrill, de l’any 2009. Pel YouTube també es pot trobar el video oficial (però no m’agrada gaire) aquí i gravacions de molts de concerts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada