dijous, 16 de setembre del 2010

Blackpool, amb Little Boots

Ha tornat el futbol (és que s’havia acabat?). Avui, no parlarem de Anglaterra (uf!), ni Barnsley ni el Barça. Una noticia interessant del futbol britànic ha sigut que el Blackpool Football Club ha tornat al Premier League, 40 anys desprès de baixar. No és que jo sigui fan d’ells però és una historia fascinant.
És un equip històric, que es va fundar a l’any 1887. Fins l’últim terç del segle 20 sempre havia sigut un dels bons, amb jugadors legendaris com Stanley Matthews. No hi ha cap iaio que no pot contar l’historia del final de la Copa de l’any 1953, quan Blackpool estaven perdent 3 a 1 contra el Bolton a falta de un quart d’hora, per acabar guanyant 4-3 gràcies a la magica de Matthews a l’edad de 38 anys.
Van entrar en el decliv i poc a poc van anar baixant fins a la 4ª divisió (només hi ha 4 de lligues totalment professionals a Anglaterra) a l’any 1981.
Van passar els anys pujant i baixant, fins tornar a segona al segle 21 (la segona divisió es diu The Championship). A l’any 2008 es van salvar de baixar a tercera per 2 punts! I aixi ha anat fins aquest any, 2010, quan, per fi, van acabar sisens al Championship, cosa que els permitia entrar en els play-offs on van guanyar la promoció al Premier!!
Totes les apostes diuen que tornaran a baixar, però de moment, amb 4 partits jugats estan en quarta posició!
Així que tornem a escoltar a Little Boots, un altre success story de Blackpool. Aquí amb Meddle.
.....................................

Football’s back (has it ever been away?). I was quite amazed to see that Blackpool have been promoted to the Premier League after 40 years in the doldrums of the lower divisions! Not that I am a Blackpool fan but everyone has heard tales of Stanley Matthew and Blackpool’s glory years, with the epic 1953 FA Cup Final against Bolton taking pride of place in our parents’, or grandparents’ folklore.
Another success story from Blackpool, here’s Little Boots herself once more, with Meddle.


1 comentari:

  1. El cap de setmana passat vaig llegir a la Veu de l'Ebre que el CF La Galera havia tornat a fer equip després de 7 anys de no fer-ho. Ahir em deien que havia perdut el primer partit. En broma vaig dir que de l'esport que són forts a la Galera són les "birles catalanes".
    La Galera ha estat els darrers 4 anys campió de Catalunya de la divisió d'honor i aquest darrer any, també, campió de l copa catalana. Una mena de Barça "de les birles".

    ResponElimina