diumenge, 9 d’agost del 2009

Crying Lightning - Arctic Monkeys

Oficialment, o burocràticament, el meu poble natiu queda dins de zona de la ciutat de Barnsley al comtat de Yorkshire. Com que el únic grup famós de Barnsley son els Saxon, prefereixo girar la vista cap al sud, a Sheffield, un altre gran ciutat industrial de Yorkshire, la qual està a només 18 km de la casa de la meva familia. D’aquí podem contar amb Pulp, Richard Hawley, ABC, Human League, i Heaven 17, entre altres, i els Artic Monkeys que son els més propers geogràficament parlant. Venen de High Green, un poble a 8 km de casa nostra i on hem anat a passejar i fer una cervesa algun dia sense saber que un dels millors grups de la dècada sortirien de allí.

Crying Lightning (Turner) és el primer single del seu tercer LP, Humbug, el qual sortirà a la venta durant aquest mes. La gran novetat és que han creuat l’Atlàntic per a gravar aquest disc, ni més ni menys als estudis del Rancho de la Luna al poble de Joshua Tree, California, amb totes les referències per a la cultura de la música rock que aquí trobareu.

5 comentaris:

  1. Un grup interessant. Veus, a mi m'agrada potenciar la literatura ebrenca, que alguns entenen com una cosa regional sense gaire qualitat. Tu has fet el mateix amb un grup de Sheffield, i esmentant noms d'altres grups no gaire famosos fora d'Anglaterra. La cançó és molt bonica...També hauries de posar un apunt del grup de Barnsley.

    ResponElimina
  2. Thanks. Com dius hi ha parallelismes, pero , per sort, els Artic Monkeys no necessitan la meva publicitat ja que son molt famosos a Anglaterra. Es el tipic; molt famosos alli, venuts molt per la premsa amb el tipic "millor grup des dels Beatles", pero a fora de les isles britaniques no son coneguts... bueno, mentira, son coneguts entre la gent que segueix el dia a dia de la musica, i especialment la musica "indie" pero no preguntes qui son a un xaval de 15 anys que escolta els 40 Principials.
    Son tan famosos i amb una reputacio tan "cool" que el Gordon Brown va dir que eren el seu grup preferit!! No es que ho dubti, sencillament no li crec en en absolut, va ser el tipic intent d'un politic sense carisme de dir el que calgui per guanyar simpatia.

    Altra cosa , per mi, es la feina/da que teniu aqui per "vendre" la cultura que es cuina a les Terres de l'Ebre. Com sovint dius tu, la literatura, i altres tipus de cultura, que es fan aqui son molt bons, tan com a altres racons pero sembla que les TTE sempre sera la "catalunya desaparecida en accio"!

    I si per colmo aqui tampoc te sortida - com va dir Jesus Tibau al seu bloc, el setmanari mes venut a les TTE sovint dedica 10 o 20 pagines a l'esport i 1 o 2 a la cultura ... en fi, Emigdi, ho teniu magre :(

    A la tardor potser hi dedicaré una setmana als grups de South Yorkshire ... i potser un altre a les TTE (ja em direu propostes si voleu).

    ResponElimina
  3. a mi m'encantaria poder escoltar alguna cosa de Pulp, i de part de les Terres a Jesus Fusté, please, ja que ens deixes demanar...
    Diria fins i tot quines cançons m'agradaria escoltar de cadascun d'ells, però això ja ho deixo a les teves mans.

    ResponElimina
  4. Hola.
    Ultimament estic sentir parlar molt, i molt bé d'ells. I si són dels voltants de Shefield, és una garantia (ABC, Heaven 17 i Human League)
    El que he sentit m'agrada.
    Els posaré a l'agenda :)
    Salutacions.

    ResponElimina