dilluns, 11 de febrer de 2013

Alfie - EBTG #GrowingUp

Com a professor, una de les pistes que t'indiquen que t'estas fent gran (d'edat) és quan resulta que els teus ex-alumnes ja estan fent el seu camí per aquesta vida també. I sort d'això; sort que ens fem grans (i no quedem pel cami), i sort que els jovens van trobant el seu futur ...
Entre viure en una ciutat menuda, i la comoditat de les xarxes socials, és relativement facil anar esbrinant que fan els ex-alumnes, i més d'una vegada t'emportes una sorpresa, per no dir alegria. Alumnes que han marxat, temporalment o no, a viure, treballar o estudiar fora - Australia, EEUU, Manchester (pobrets!), Finlandia, la llista és llarga. No sé si lo d'haver pres contacte amb altres cultures i punts de vista sobre la vida, que els intentem donar a l'academia (a més de les classes de llengua), els ha ajudat o animat, però potser si. Altres no han marxat, i veus que també han sabut trobar un lloc aqui - amics, estudis, feina, familia, en fi, que van fent via en la vida. O gent que ha decidit emprendre aqui a les Terres de l'Ebre per ells mateixos nous reptes, ja que avui en dia, més que mai, ningu no et regalarà res.

 Podriem esmentar a molta gent, però avui ens quedarem en els dos que m'han vingut al cap justament avui. Dos nois que han decidit crear una empresa (Lo Gambusi) de cervesa artesanal, la primera de les quales acaben de posar al mercat - La Cinteta. No sóc gaire expert en parlar de cervesa, normalment només em dedico a veure-la, pero puc dir-vos que és molt bona! Natural, artesanal, és una d'aquelles cerveses que prens quan dius "ara vaig a prendre una cervesa"! Vull dir, no és qualsevol que prens gelada per acabar amb la sed, sino una que prendries per gaudir de la beguda en si. Té un gust fort però molt agradable. Em recorda als "bitters" anglesos, com els John Smiths per exemple - o tal com expliquen ells mateixos, és un "pale ale".
Com podeu imaginar a banda del punt de venta a Tortosa (i molts de bars ebrencs), també tenen facebook i web per seguir-los.

L'altra ex-alumna que em vé al cap precisament "today of all days" és l'Anna, una periodista que combina la seva feina fixa (espero!) amb el projecte de Surt De Casa, una mena de Timeout ebrenc. Juntament amb una amiga, i diversos col·laboradors, han montat aquest projecte que ens dona a tothom l'informació necessari sobre el cultura, mainstream i "freaky", que s'està cuinant a aquestes terres, inexplicadament oblidades massa sovint. A més a més s'impliquen totalment en els seus objectius, sovint promovent nous esdeveniments i trobades que han donat una xispa a la vida ebrenca. Com que em consta que l'Anna també va sumant anys, avuí la cancó va per ella ....
....
One of the things which remind teachers that we are growing old is seeing our ex-pupils out in the real world. A good thing - both the fact that we grow old, and the fact that the next generation is finding its feet. We've been really lucky to see hundreds of students pass through our language school over the years, and now we find more and more of them making their own way through life. Many have moved abroad, either temporarily or not; some to study, others to work; Australia, USA, Finland, some poor sods have even ended up in Manchester (only joking!), the list goes on. Maybe spending time with a "foreigner" (that's what they call the English over here!) with a different view point on life opened their eyes, or gave them the spark to set off on their own adventures. Maybe not.
Others have finished their studies (with a good level of English), found decent jobs, started families ... some have actually started up their own little local adventure. Too many to mention (or remember) today, but I'll talk about two who come to mind.
Two young chaps have just opened up their own micro-brewery in Tortosa, Lo Gambusi, making traditional "hand-crafted" beer. Their first brew has just been launched and is already a success locally. Not much an expert on talking about beer, as I usually just drink the stuff, but I can say that it's a world apart from the typical San Miguel type lager usually associated with Catalunya. This is more a "beer's beer"! That is, one you do not drink to merely quench your first, but rather drink to enjoy. It has a strong and pleasant taste, reminiscent of an English "bitter" (or pale ale) such as John Smith's.
The other ex-student who comes to mind, today of all days, is Anna. One of our best students ever, she is now a journalist, but has also started her own little adventure. Together with a friend, and other collaborators, they have launched a local entertainment and culture guide - a kind of TimeOut for the Ebro lands. It's been quite a success covering all kinds of cultural and social news and events. Keep it up Anna!
So here's a song for Anna, who I think is also aware that years may come and years may go, but the important thing is to look ahead, and enjoy the moment.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada