divendres, 6 de novembre del 2009

Perfect Day

Els divendres poden ser els dies de les bandes sonores, i avui toca. Avui, la banda sonora d’un spot de publicitat que, curiosament, va fer la BBC per auto-promocionar-se. A l’any 1997 van reunir moltes grans estrelles de la música per gravar una versió de la cançó Perfect Day, originalment de Lou Reed (del LP Transformer de l’any 1972), per animar la gent a donar-los suport, mantenint la seva peculiar forma de finançament.

Els britànics han de pagar una llicència cada any per tenir un televisor a casa, i aquests diners financen el BBC. En teoria, eviten que hagin de posar anuncis i els ajuden a preparar una tele (i radio) de qualitat sense haver de recórrer als reality shows i altres maneres vulgars de aconseguir audiència. Aquest sistema és sovint qüestionada i per això el BBC sempre s’està defensant.

En fi, van poder reunir aquests artistes per a la causa. Una cançó preciosa cantada per uns craks! Desprès, ficarien el single a la venda per recollir fondos per una ONG d’ajut als infants, Children In Need.

Qui ha penjat el video clip també ha posat els noms dels cantants i musics, però si els tapeu és un bon joc, a veure quants podem reconèixer. Algunes veus, no cal ni el video per saber qui són, no?


4 comentaris:

  1. Home, curiós lo vídeo ho és, encara que destroçen la cançó.
    I hi ha penya que no conec, clar.
    La Gabriella esta, per exemple.
    Me'n vaig a veure si trobo el vídeo original, o en la cançó original per netejar-me la boca.
    Hare Lou Reed!
    Lou Reed - Perfect Day

    ResponElimina
  2. Pos, si, no és la millor versió pero es "interessant", com vam ajuntar tants de egos en una sala "per a la causa", o per mantenir uns privilegis, segons com es mira.

    De cantants i musics, n'hi ha dels de tota la vida, els que s'apuntarien a un bombardeig amb tal de sortir a la foto, pero també uns quants de aquell epoca, dels 1990s per atreure la joventut.
    A mi m'agradava escoltar, sense mirar (ja que era abans de epoca YouTube), per intentar esbrinar les veus.

    Don't worry, Lou Reed, en solitari o amb els VU, també apareixerà per aqui un dia ...

    ResponElimina
  3. També val a dir alguna cosa sobre la lletra; els "entenedors" no es posen d'accord, realment només descriu un dia bonic passejant i gaudint de la vida o amaga alguna cosa més, com son les addcions a l'heroina, per exemple?
    Jo no ho sé i per aixo no he dit res abans. Sempre he pensat que la lletra es molt sencilla i infantil, a ratos , per ser un significat directe ... o no? Potser no cal que tot sigui profund i metafors, i potser ens deia exactament el que diu en la lletra .... ¿?¿

    ResponElimina
  4. Home! Sempre hem de balancejar la lletra i el to del cant i/o cantant. I el to és prou indicatiu. És un dia perfecte però,....
    Aquest però, si es vol, es pot trobar aquí

    Just a perfect day;
    you make me forget myself.
    i thought i was someone else
    someone good.

    Que el fa oblidar-se d'ell mateix?
    Que el fa creure que és bo?
    La novia o el pico del diumenge?

    Igualment el "You're going to reap just what you sow", és una pista que et porta a l'autocompadiment o a la consciència d'una porta per continuar un present acceptablement feliç.

    En tot cas, com en les grans lletres, te varies accepcions de més ligth a més hard.

    ResponElimina