dilluns, 25 de gener de 2010

I Don't Like Mondays - Boomtown Rats

Ultima Noticia sobre el cementeri nuclear: Aquesta tarde, dilluns, a les 19.00 concentració davant del Consell Comarcal de la Ribera.
Comencem recordant que el dimecres hi ha manifestació a Barcelona, allá on els politics viuen i cobren, per a fer-los veure que no poden dir una cosa i fer una altra - donat que el Parlament Català ha votat en contra del cementeri nuclear, com pot "guardar silenci" el President?

Va, per a tenir un tema únic aquesta setmana, farem servir el comodí fàcil dels blocaires musicals – cançons amb els dies de la setmana als títols. Avui és dilluns, o sigui Monday en anglès.

Entre les moltes cançons que parlen dels Mondays, amb la situació actual que estem vivint he pensat en aquesta. I don’t like Mondays (Geldof). No m’agraden els dilluns. No és el cas meu, ja que intento veure el costat bo de cada dia, tal com ens aconsellen els Monty Python, però avui amb el que ens cau damunt a Ascó, pos, un dosi de negativitat i ràbia no està malament.

La cançó és dels Boomtown Rats, grup liderat pel Bob Geldof. Apareix al LP I don’t like surfacing a l’any 1979, però aquí tenim el vídeo del concert mític Live Aid, de l’any 1985, organitzat principalment pel mateix Geldof per recollir diners per Etiopia.

Suposo que és prou conegut, i si no ho tornem a explicar, que la lletra està inspirada en una d’aquelles incidents massa repetits als EEUU, quan una adolescent va començar a disparar a tot quiski a l’entrada d’un col·legi, matant dos persones i ferint alguns més. Quan li van preguntar pel per que, va contestar que no li agradaven els dilluns ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada