dilluns, 7 de juny del 2010

La Copa del Món torna a Anglaterra, amb la cançó Three Lions

Ha acabat la temporada del futbol, i ara comença el mundial del futbol! Ens retallen o congelen els salaris, retallen serveis i infraestructures, i molta gent està perdent la feina, però per sort ara ve el futbol i si guanya el nostre equip, pos, la crisi es veurà d’un altre color! Per tant, oblidem els rotllos politics i filosòfics de la vida, i anem a ficar cerveses a la nevera ....

La mala noticia d’aquest any és que, per primer cop des de l’any 1966, l’equip d’Anglaterra no té una Cançó Oficial. Em sap molt de mal, però si és la manera de concentrar-se amb la pilota i acabar amb aquest mal somni de 44 anys sense tenir la copa a casa nostra, on ha d’estar, pos, tot sigui per a la causa ....

Tradicionalment l’equip anglès sempre ha tingut la seva cançó, algunes més bones, algunes no tant. A l’any 1996 per a celebrar que l’esport de futbol tornava a casa seva, o sigui a Anglaterra, ja que hi jugava el European Championship allí, es va gravar la meva cançó favorita de la gama de “cançóns relacionades amb futbol”, la Three Lions (Football’s Coming Home). La van gravar el grup de pop, els Lightning Seeds, juntament amb dos comediants, Frank Skinner i David Baddiel. La lletra és un bon resumen dels, llavors, 30 anys de dolor, que ara ja sumen 44 (hi ha algú que no sap que vam guanyar el Mundial a l’any 1966?).
Encara que no hi ha cançó oficialment aquest any, s’ha fet una nova versió d’aquest hit ara amb la (no gaire encertada) participació de Robbie Williams i Russell Brand. I algú ha fet un vídeo bastant bo per entendre els fracassos i decepcions que hem patit ... fins ara, ja que d’aquí un mes la Copa tornarà a casa un cop més!
It’s coming home ...!

OK, so the footie season has finished, just in time for the World Cup to start! Who said there was a crisis? What does it matter that unemployment is soaring, and the government is raising taxes, lowering salaries, cutting back on public services and investments – what does all this matter if your team can win the World Cup? How easy it is to keep us happy ... so let’s forget the mundane news of politics and disasters, and get some beers in the fridge.

Strange news story of the year was that the FA has not requested an Official England football song this year, for the first time since ’66. Well, if it helps keep minds on the job in hand, so be it. However, Robbie Williams and Russell Brand have participated in a re-make of Three Lions (Football’s Coming Home) – originally a song for the 1996 European Championships. The best ever football song in my opinion. So here’s 44 years of hurt in a nutshell – with a cool home-made video which some kind person has prepared and uploaded.



2 comentaris:

  1. Pareix que la crisi també afecta al món del futbol. Avui un company de treball deia que els aficionats espanyols són dels que menys es desplaçaran a Sudàfrica per seguir el mundial en viu i en directe. majoritàriament el veurant per la tele.

    ResponElimina
  2. Dis-li a ZP, ja que, com heu dit, si guanya Espanya els regalem (entre tots) un bon grapat de $$ !

    ResponElimina