divendres, 20 de maig del 2011

Tornem al "Madness" de les eleccions




O el temps passa molt rapid, o n'hi ha moltes convocatoris d'eleccions aquí! Sembla que només era ahir quan parlavem d'eleccions i ara tornem a estar-hi. Bé, entre migdiada i migdiada he dedicat 5 minuts al tema ....








El fet és que les eleccions locals són molt diferents que els estatals o autonomiques, ja que pots apreciar dia a dia canvis fisics a la ciutat i pots tenir un contacte real amb els teus representants. Per això, que encara que mai votaria a CiU o al PP pels nacionals, els hauria de dedicar un pensament a nivell local - seguint la mantra de que ara són persones i no partits. A nivell nacional, el tema seria dificil de veritat. Eliminem els del PP per a començar. I els de CiU per ser transvasistes i retalladors professionals amb una obsessió de promoure la privatització dels serveis publics. Els de PSC no es poden salvar gaire vist que primer escolten als de Madrid abans dels catalans. Per no parlar del tema del riu! Els de ERC i ICV, encara que són els que tinc més al cap, el transvasament del 2008 és una llosa que pesa encara ... les paraules boniques no serveixen de res, si els fets són com són. Per sort, sembla que hi ha un canvi de plantilla al ICV i espero que tornen a guanyar les meves simpaties. ERC, encara no entenc com van estar 8 anys al govern i la qüestió nacional de Catalunya està pitjor que mai! Laporta i SI m'han decebut i enganyat i no penso perdre més temps avui.








Però, a nivell local, tot canvi. Mirem la llista del PP i les seves idees per un moment. Bé, ja estan fora de les opcions. Pensem en CiU, els que porten 4 anys governant. Tenen rao, Tortosa està molt canviat. S'han fet més obres en aquests 4 anys que en 2000 anys a l'antic Egipte. Tot és molt bonic i lluent, amb policies a tot arreu i netejadors d'origen etnic treballant de sol a sol per mantenir els espais publics nets. Sembla que treballen molt - jo també m'hi posaria pels sous que guanyen, però per aixo no els podem criticar ja que tots els partits treballen per alguna cosa! I semblen gent preparada. Per contra, l'oposició diu que tot això ja estava previst per ells, l'unic que no haviem tingut temps, o no havien arribat els diners, per fer-ho. Sigui com sigui, en 4 anys, s'ha fet mes canvis visuals i més modernització que els 35 anys anteriors. Els podria votar, perooooooooooooo, crec que tot govern necessita un contra-pes. Crec que han de baixar del cel i acceptar que hi ha altres punts de vista sobre coses a Tortosa. I també crec que amb el tema del monument, ho han cagat, parlant clar. Realment han perdut tot l'imatgen de moderns i gent "guai" amb la decisió de mantenir Franco al mig de Tortosa. Se'ls ha vist la cara de veritat segons em diuen alguns mal-pensats. Espero que no sigui aixì, sinò una decisió poc meditada. I només per aquesta decisió, no els votaria mai. També seria el colmo, encara que abans he dit que no han d'influir temes nacionals, votar-los justament ara que ens estan retallant a tot arreu des dels seus amics que estan al govern.








Qui ha de ser el contra-pes, o qui els ha de plantar cara, o qui ha de treballar amb ells en una coalició? Ens queden les tres partits que diuen que són d'esquerres. Els del PSC, pos, bé, però ja han tingut la seva oportunitat i crec que és el moment de buscar aires nous. Tampoc puc passar per alt la seva aposta pel canal X-S. ERC, m'han agradat molt aquests 4 anys que han estat en coalició amb CiU - l'universitat, les fires, el turisme, els regidors de barris amb tots els petits millores que ens fan la vida més agradable .... Fa 4 anys, crec que els vaig votar. Aquest cop, han canviat de plantilla totalment, canditat nou i llista nova. Semblen que tenen idees bons i els desitjo sort, però, per a canviar ...








.... si no vaig a la platja, crec que aniré a votar als de ICV. Crec que el seu "lider" ha treballat molt bé aquests 4 anys, crec que fa molt bona oposició i crec que ho faria encara millor des del govern. Tenen un equip bo, i idees noves i realistes. Si puguessen estar en una situació de pactar, pactant en CiU per exemple, seria un equilbri molt interessant - ens podria portar al caos, o podria ser la xispa que Tortosa necessita, una barreja de intel·ligencies que mira per damunt dels partidismes i ens dona una petita lliçó de democracia real local!! Utopia!





2 comentaris:

  1. El caos fa anys i anys que governa.
    Que algú vol manar, que mani en minoria, aviam que es capaç de tirar endavant.
    I la primera moció baixar el sou a l'alcalde! Sigue el que sigue. La dignitat no s'ha de pagar mai, o, en que es queda la dignitat i l'honor? En un funcionariat d'elit per quatre anys?

    ResponElimina
  2. si, lo del sou és de calaix. un dia us contaré com ho fan a Anglaterra ...
    brian

    ResponElimina