dissabte, 19 de setembre del 2009

Hal-an-tow - The Watersons


Una altra promesa imprudent que he fet és la de dedicar uns apunts a repassar una mica de la música que ha originat en Yorkshire, comtat preciós d’Anglaterra on, seguint de prop això d’Arenys de Munt, igual es podria plantejar alguna cosa també ...! Only joking!

Precisament sóc de South Yorkshire i és aquesta zona, i la de West Yorkshire, que conec més i que considero la meva segona casa. Son zones de ciutats industrials o, més ben dit, ex-industrials amb molt de paro, dures, voltats per natura salvatge. North Yorkshire és més una zona de grangers conservadors i tranquil·litat. East Yorkshire no existeix políticament, els buròcrates ho han esborrat del mapa ...

Bé, penjarem una sèrie de apunts amb música que m’agrada de Yorkshire, en un ordre més o menys cronològic.
The Watersons son una família que durant més de 40 anys, i passant de generació a generació, han cantat folk tradicional. Aquí els teniu cantant una peça tradicionalment cantada a les celebracions del u de maig per rebre la primavera. No obstant això, no crec que gaires anglesos, començant per mi, la coneixem – per la majoria, la festa de maig és un altre dia per anar de compres i no recuperar tradicions perdudes fa una pila d’anys. Hal-an-tow, cantada pels The Watersons probablement a l’any ’65 o ’66.



1 comentari:

  1. molt bé, una mica de cultura anglesa, o de yorkshire, en directe, vist des dels de dins i no segons el que de vegades ens volen contar els llibres!!! és molt interessant.

    Per cert, la primavera!!! una temps de l'any que també m'agrada.

    ResponElimina