dijous, 17 de setembre del 2009

Sunday Bloody Sunday - U2

La cançó que més em va impressionar del concert de U2 a Sheffield, per diversos motius. Sempre ha sigut de les meves preferides, i crec que a la majoria de gent també per la reacció que va generar.

Encara que no és una cançó pro-lluita armada, si que parla del diumenge sagnant quan a l'any 1972 a Derry l’exèrcit anglès va matar a trets 13 participants en una marxa catòlica/republicà de protesta sobre la situació viscuda en aquella època a Irlanda del nort.
U2 sempre han explicat que no pretenen glorificar cap costat de la lluita ni donar suport a ningú, únicament pregunten “How long”, quant de temps durarà la violència, el dolor i els morts quan a la majoria de la gent no li interessa la política sinó viure en pau. I així la hem entes la gent del carrer - veure la reacció que genera la cançó cantada al mig d’Anglaterra demostra que tenen raó, a la gent no li vinguis en contes sinó amb pau i la possibilitat de tirar endavant. Potser va ser la cançó que la gent va rebre amb més deliri!

Sunday Bloody Sunday del LP War, de l’any 1983. El clip és de bona qualitat avui, del concert a Red Rocks, Denver, captat al LP en directe Under A Blood Red Sky. Probablement el LP que més m’agrada d’ells, a més a més que October, Achtung Baby, The Unforgettable Fire, No line on the horizon, ....!

3 comentaris:

  1. Genials aquesta banda de rock irlandesos!

    ResponElimina
  2. Aquest concert, Under a Blood Red Sky, es increible - si no el coneixeu, s'ha de conseguir!! Va ser la meva primera introduccio forta al mon de U2, a l'institut ho ficavem cada dia ...

    ResponElimina