divendres, 18 de juny del 2010

Waka Waka - Shakira

Parlant del futbol, per a canviar, a Catalunya - pel que veig - hi ha una barreja de sentiments en vers l’equip d’Espanya. Cosa normal, ja que per molt poca gràcia que fa als catalans que no poden tenir una selecció pròpia i que amb l’equip d’Espanya ens omplen el cap de nacionalisme espanyol, també és trist no poder viure esdeveniments com el Mundial sense recolsar cap equip.
Els grans moments esportius com les Olimpiades o els Mundials, no sé com els catalans els poden gaudir amb la mateixa intensitat que els anglesos, francesos, alemanys per exemple. És molt fotut! Per això, entenc que a alguns els fa gràcia que guanyen els veïns, i més quan la meitat de l’equip és del Barça. Per mi, però, les contres pesen més que els pros i no puc animar a l’equip que simbolitza als que no deixen participar a Catalunya.

Però, bé, només és un joc i que guanyi els millors – de moment entre els quals s’inclou Suïssa!

D'Anglaterra, ara per ara, no ens podem queixar! Encara que es pensa que els americans són dolents jugant a soccer, la veritat és que empatar contra un país amb 7 vegades més població per triar jugadors, no està mal. Mirant el costat positiu, també tenim tres porters per anar fent proves, i el fet és que si Rooney i Gerard marquen un sac de gols, la qüestió de la defensa no serà tan important!
La cançó oficial del mundial, Waka Waka de Shakira. I aquí tenim l’historia detras la cançó.

Back to football for a change. From what I can see there is a mixed bag of feelings regarding the Spanish football team here in Catalonia. Given that Catalonia is not allowed to have its own team, and the Spanish team is used to support or elevate Spanish nationalism, it is not surprising that many Catalans wish little good for their neighbours. However, can you imagine living through a World Cup or Olympic Games with no team of your own to support? For this reason, it is not surprising either that others do find themselves egging on, openly or otherwise, the Spanish team. Besides which it’s half the Barça team anyway!
For me, though, the political and injust treatment Spain dishes out to Catalonia outweighs any wish for Puyol and company to win silverware.

Having said that, it’s only a game – may the best team win! And at the moment that includes Switzerland among the candidates!

England – ehmm! Well, trying for something positive, we have to remember that the population of the USA is 7 times ours, so gaining a draw against them is not so bad. And we do have two other goalkeepers to try out. And if Gerard and Rooney start banging them in, who’ll care about the defense?

Waka Waka by Shakira, the official World Cup Song. Here’s the history behind it.

2 comentaris:

  1. Jo cada any vaig canviant de selecció. Depèn de qui participa. El que tinc clar, és amb qui no simpatitzo i això sempre és amb Espanya i amb França. Aquest any, i no és per fer-me el simpàtic, vaig amb Anglaterra. (normalment sempre escollo un equip britànic)
    El vídeo és molt divertit.

    Salutacions i aquest any repetirem lo del 66.

    ResponElimina
  2. No vull ser negatiu però potser d'aqui 4 dies hauras de canviar de preferencia :(

    Que va passar anit amb el super-equip? No sé, quin desastre de partit ...... bé, el costat bo, un altre puntet, ara només cal derrotar el lider del grup, Eslovenia, i passem de ronda !!
    A vore si el famos Capello els posa al puesto!

    ResponElimina