dilluns, 14 de febrer del 2011

School

Entre els molts encerts i des-encerts del govern anterior de la generalitat, fa unes setmanes vaig parlar dels 80km. Com que ningú m’ha matat encara, avui torno a arriscar, si cal encara més! La setmana blanca, que no es pot dir setmana blanca. Veig que a ningú li ha caigut en gracia!
Com que vinc d’un país on sempre hem fet una setmana de vacances a meitat de cada trimestre (així tallant el curs en 6 segments de unes 6-8 setmanes cada u), no ho trobo gens malament – en principi. No soc cap expert, però he tragat la propaganda i algun estudi que diu que si, que l’educació en short intense bursts (temporades curtes i intenses) pot ser més efectiu que un marató sense fi que als xiquets els acaba la paciència i l’imaginació. Precisament si mirem el calendari d’aquest any, de nadal a setmana santa van 14 setmanes de classe! A més a més, els que diuen que si fan la setmana “blanca” els xiquets trencaran el ritme, s’obliden que molts de xiquets ja fan una setmana a la neu igualment amb excursió del col·legis, o que fan el pont de carnaval, o fan el dia de Sant Tomas etc etc.


Fins aquí crec que és un gran idea – en teoria. Perquè en la practica, és impracticable i és aquí on es van equivocar el govern. Si no es resolen els horaris i vacances dels pares primer, no poden donar una setmana de vacances als xiquets. A molts de xiquets els tocarà passar la setmana igualment a l’escola, però diran que és un campus i hauran de pagar. Si no, els avis també es poden preparar! Aquesta setmana només té sentit si hi ha flexibilitat en les vacances dels pares, i així poden estar amb els xiquets, perquè per passar una setmana davant de la tele a casa dels avis, no sé que és millor ....

Supertramp - School

....


Another theoretically good decision of the previous Catalan government, but universally disliked for practical reasons. Traditionally Catalan schools have holidays in summer, easter, and christmas, but no half-term breaks. Listening to the experts, this year they have introduced a half-term break at the end of February. Sounds great, and should help children to clear their heads as they go through the long winter slog. However, Catalan employers do not offer really flexible holidays and as such most parents will not be able to fit this week into their worklife. The result; many kids will still go the school buildings for a fee-paying “baby-sitting” service, or spend a week with the grandfolks.


4 comentaris:

  1. Et dono la raó en tot, fins i tot en la cançó, que és sublim, encara que prefereixo la versió tradicional i més elèctrica i amb la banda al complert.
    Salutacions

    ResponElimina
  2. Gracies,
    Xeic, (com diem aqui baix), has remanat el passat del bloc, ei!? Ja no recordava aquests apunts!!
    Ara tocarà parlar de la sisena hora i retallades, pero hi ha tantes coses malament ara que no sé ni per on començar, i estic desanimat a començar a opinar!
    Salut!

    ResponElimina
  3. remeno el passat, per què porto molt temps sense passar per "casa teva" i m'he de posar al dia.

    Què no tens ànims per opinar de les coses? no ho pots evitar. Ho portes a la sang :)

    Salutacions

    ResponElimina
  4. Grecia, la crisi, educacio, la salut, el català, Catalunya, el PP, Obama, Tortosa, l'ebre, els nuclears, ... per on començar¿?! Aixo es el problema, que estem vivint temps en que tenim tants fronts oberts, que em sobrepassen.
    Suposo que tens rao, pero!
    Mira, contar fins 10 i a començar ....gracies pels anims;)

    ResponElimina