dijous, 3 de febrer de 2011

Shopping

Mentre és ben cert que molts de catalans els agrada gastar diners, no hi ha punt de comparison amb el consumisme en estat pur dels anglesos! En això si que som els reis. A mi em sembla que el hobby principal de molta gent anglesa és anar de compres. Les botigues semblen estar obertes a totes hores i tots els dies, no hi ha "diumenges" en pla tradicional - sinò diumenges al centres comercials omplint el carrito amb productes que "necessitem". I tot això a base de credits i deutes. I per molt de crisi que ens diuen que hi ha, les botigues continuen estant plenes .... a comprar, que la vida són dos dies ...
Shopping dels Pet Shop Boys, 1987.
.....

The English sure beat the Catalans hands down in one thing - shopping and spending. It would not be true to say that the Catalans do not participate in the consumerism race, but nowhere near the level of the English. Here in Catalonia shops actually close on Sundays!

2 comentaris:

 1. Això de les botigues obertes els festius, em posa dels nervis.
  Per una banda, els vulneren els drets dels treballadors (i qui digui el contrari només fa que auto enganyar-se)
  I per un altre costat, s’ensenya als nostres infants que comprar és divertit, cosa que no és certa. Comprar es necessari, i per tant no es fa els dies de festa. Comprant els dies de festa, només que ensenyem als nostres infants a malgastar inútilment.


  Salutacions.

  ResponElimina
 2. Si, a Anglaterra s'ha perdut els "diumenges" - ja que es un dia que fas exactament el mateix que els altres dies - comprar! o treballar!

  ResponElimina