diumenge, 17 de juliol del 2011

Poetry


Al seu bloc, l'autor Francesc Mompo anima a la gent a escriure haikus sobre el monument franquista que incomprensiblement encara tenim a Tortosa. Els podeu llegir al seu bloc (cada dia hi ha més), i podeu participar escrivint un. Tal com diu Francesc, poesia contra fascisme!

Si hi ha algu que em ve al cap quan sento aquesta frase, és Woody Guthrie. Aqui tenim una poesia que Bob Dylan va escriure al seu honor, Last Thoughts on Woody Guthrie.

...

As I've said many a time on the blog, Tortosa stands out in Catalunya as having the largest monument dedicated to Franco still standing - 36 years after his death!!

The author and poet Francesc Mompo is encouraging bloggers to write haikus on this subject, and so far has had a good response as can be seen on his blog. As he says, poetry against fascism! Doesn't that bring Woody Guthrie to mind?

Here's Bob Dylan's poem on Woody.





2 comentaris:

  1. Gràcies, Brian, per fer-te'n ressò. Tant de bo els versos esborraren les deixalles del dolor.
    Una abraçada
    Salut i Terra

    ResponElimina
  2. Gracies a vatros, tots els que també voldrieu des-fer-nos d'aquesta vergonya i entrar en una democracia de veritat, una democracia que no acaba d'arribar mentre contemplen aixo.
    Gracies als de fora de Tortosa per afegir una espenta perque aqui ho tenim magre. Malgrat els esforços de molta gent, el nostre ajuntament no ho veu igual. Es deuen pensar que perdrien els vots de la gent de dretes que han passat del PP al CiU? No crec, encara que siguis de dretes, no cal que vulguis restos de Franquisme a la ciutat (no?). Pensen que els tortosins son molt tradicionals i s'els tiraran en contra? No crec, per molt tradicionals que som, ara hi ha una nova generació que no té por i que valora una memoria historica ben-entesa i uns valors democratics més alla de un simbol tradicional de Tortosa.
    En fi, no m'havia adonat de les dades (coses de l'estiu!), pero la "sort" ha fet que coincideix avui amb el dia que va començar la Guerra Civil( si aixi s'ha de dir, a mi em sembla més be un cop d'estat a llarg plaç), fa 75 anys. 75 anys de franquisme i encara es viu a Tortosa ....

    ResponElimina