dilluns, 5 de març del 2012

Valleri - The Monkees #First_Love




De totes els grans grups musicals que hem anat penjant en aquest bloc, els The Monkees són els que més em van marcar de petit. Si, està clar que els Beatles són els millors de tots els temps, però a casa nostra sonaven poc durant els meus primers anys de contacte amb la musica. Mons pares preferien els Stones, o els Simon & Garfunkel, però sovint la musica que més recordes és aquella que tu has trobat tot sol .... els dissabtes de mati, durant els 70 i 80, a les televisions anglesos sempre emetien programes pels jovens, ja que no feiem extra-escolars ni teniem Wii i a fora plovia. Potser vaig passar cada dissabte de mati fins els 14 anys mirant la tele. En un moment donat, que suposo devia ser pels mig-finals 1970, el BBC va re-emetre, i tornar a re-emtre, la serie dels The Monkees i aqui em vaig quedar enganxat!!




L'historia dels Monkees és interessant. A l'any 1965 uns productors americans van decidir formar un grup america per copiar l'exit dels Beatles. Van triar 4 nois que s'adaptaven al perfil que buscaven, i es va començar a gravar una serie televisiva surreal i molt divertit, amb unes cançons pop per excel·lencia. Sovint s'ha burlat dels Monkees per ser un grup creat i no "natural", pero despres de tot, en questió de musica pop que importa? Tots volem ser Bob Dylan? De totes formes, tampoc eren 4 nois del carrer sense idea - Peter Dork, Michael Nesmith i Davy Jones eren musics que ja havien tingut algo d'exit en diferents grups o cantant sol. Micky Dolenz també estava intentant entrar en el mon de la musica pop. I tant Micky com Davy ja eren actors televisius una mica coneguts. O sigui, de "tontets", res!



Les primeres cançons van ser escrites per grans compositors com Neil Diamond, Boyce/Hart, Goffin/King. Tampoc és motiu de criticar-los, dic jo - quantes cançons va escriure Frank Sinatra o els Four Tops?



De totes formes, l'empresa que els tenia contratats va anar flexibilitzant el tema (per les bones i per les males!), i poc a poc els van deixar tocar (i no només cantar com era el cas a la primera serie) i escriure cançons. Fins al punt que al segon any ja van sortir de gira ....



En fi, sempre m'han agradat molt, i encara que ja han aparegut 3 cops pel bloc abans, aquesta setmana els tornarem a escoltar en homenatje a Davy Jones qui va morir el dimecres passat.



Comencem amb una de les va cantar Davy, Valleri.



....




Always loved the Monkees. Always have and always will. Perhaps that what happens with your First Loves? Back in the 70s when kids Saturday TV in England relied on many re-runs of American comedies, I was amazed by and fell completely in love with this band!!



Yeah, we all know that they weren't a "real" band - being formed by a record company and having many hits written for them. But, they were real musicians and actors, and found some kind of magic together. Hardly a surprise that by year two they were playing and writing their own material, eventually going out touring!



Anyway, as you may or may not know, this week Davy Jones has passed away. So let's have a few Monkees' hits ....








2 comentaris:

  1. Jo també estava enganxat a la sèrie de The Monkees. Crec que en B/N a RTVE. Així els vaig conèixer.
    http://www.youtube.com/watch?v=w2hzusE4veM
    Em sonava la sintonia pel cap i és l'enllaç de dalt.
    Jovenet, jovenet era.
    ;-)

    ResponElimina
  2. Bonissima!! thanks:)
    bring back the Monkees, we need them !

    ResponElimina