dimecres, 10 de juny de 2009

Ac-cen-tchu-ate The Positive - Bing Crosby/Andrews Sisters


Tothom té la seva dècada de música preferida i últimament es parla molt dels 60 o dels 80.

Però, i si anem als anys 40? Ac-cen-tchu-ate The Positive (una separació sil·làbica de “accentuate” tal com ho canten en la cançó) fou escrita per Johnny Mercer i Harold Arlen a l’any 1944. Bing Crosby i The Andrews Sisters, dos dels “stars” americans en aquell moment la van gravar al mateix any. Tan Bing com The Andrews Sisters van tenir molts èxits per separats però a mi m’agraden sobretot les cançons que van cantar junts amb aquest joc de veus tan particular.


Aquesta i altres cançons dels 30 i 40 van tornar a la memòria dels anglesos a l’any 1986 quan les van usar per a formar la banda sonora de la sèrie-detectiu-musical del BBC, The Singing Detective. És una sèrie molt complicada d’explicar - bàsicament narra l’historia d’un detectiu privat molt malalt i en que pensa mentre està a l’hospital. Té molts de flashbacks, i mescla la realitat amb els somnis, la comèdia (negra) amb la tragèdia, però és un programa dels de veritat de la tele que val la pena mirar i re-mirar. El vídeo és precisament l’escena de la sèrie quan ho canten. Surrealista i divertidíssima!

2 comentaris:

  1. Una música fantàstica la d'aquells anys.
    I què dir de les sèries angleses!

    ResponElimina
  2. És una serie que m'agradaria tornar a veure perque estic segur que només vaig entendre la meitat del que passava! - demà sortirà un altre troçet i un mencio per l'autor de la serie, si podeu comprar o "baixar" qualsevol obra que va escriure, pos, val la pena.
    Les cançons de aquella epoca amb aquestes veus, m'encanta!

    ResponElimina