divendres, 19 de juny de 2009

Wild World - Cat Stevens

Chris Blackwell, fundador de Island Records va néixer a l’illa de Jamaica. A l’any 1959 va fundar la seva casa discogràfica gravant i fent negocis a petita escala fins a l’any 1962 quan va aconseguir feina treballant a la producció de la pel·lícula de James Bond, Dr No.

Des dels anys 1950 ja coneixia a Ian Fleming gràcies al temps que l’autor passava a l’illa. Amb els diners que va guanyar amb Dr. No, Chris va poder donar una bona espenta a Island Records i es va traslladar a Londres on va començar l’etapa daurada fent contractes amb artistes que després tots coneixeríem.

Això si, sempre amb el bon gust de Chris, les ganes de promocionar els artistes a llarg terme (res de One Hit Wonders o maquines de fer singles), i amb un “hands-on” contacte personal fins ben entrat la dècada dels 80. A l’any 89 va vendre el segell a Polygram però hi va continuar treballant fins el final dels 90. Ara es dedica a gaudir de la vida a Jamaica, fent negocis restaurant cases per a up-market turistes, i d’aquí que la roda ha donat la volta i tornem a James Bond. Ha comprat Golden Eye, la casa de Ian Fleming!

Més artistes que han gravat, o que han sigut descoberts, per Island RecordsJethro Tull, Free, John Cale, Tom Waits, B52s, Pulp, Paul Weller ...

Wild World (Stevens) de Cat Stevens, del LP Tea For The Tillerman gravat per Island Records a l’any 1970.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada