dimecres, 17 de febrer de 2010

It Says Here - Billy Bragg

El cantautor Billy Bragg sempre ha sigut un activista dels de veritat, barrejant bona música amb bons principis. Ara, emprenyat per les accions dels banquers britànics, i el govern, ha començat una nova campanya. Desprès de que el govern ha hagut de salvar els bancs amb els diners de les nostres butxaques, Billy pregunta com poden justificar les pagues extres que s’estan repartint entre ells – i el fet de que estan actuant igual que abans de la crisi, com si no hagués passat res.
La proposta de Billy és de no pagar més impostos fins que el govern no determini un límit “raonable” pels bonus del Royal Bank of Scotland, un dels casos més flagrants ja que el govern (la gent) són amos de 80% del banc i estan repartint diners pels directors com si s’anava a acabar el món. Ell proposa un límit de 25.000 lliures.

Billy ha obert una pagina al Facebook amb més de 30.000 “amics” i aquest cap de setmana ha parlat al Speakers’ Corner a Hyde Park, un lloc on qualsevol persona es pot posar a parlar en públic cada diumenge de matí del tema que li molesta. A continuació el vídeo. Aquí tenim el Facebook i aquí la pagina web i blocs.

Canviant de campanya, als anys 80 Billy Bragg va escriure moltes cançons critiques amb el govern de Thatcher o la direcció que agafava la societat anglesa. Aquí tenim It Says Here, una critica dels diaris sensacionalistes. Del LP Brewing Up With Billy Bragg, al 1984.
Billy Bragg, singer and eternal activist, has set off another campaign, bewildered by the fact that bankers are still paying themselves huge bonuses after being bailed out with public money. One case in particular that amazes and offends Billy, and most of us I suppose, is how the Royal Bank of Scotland with 80% public ownership (i.e. us, the taxpayers) is carrying on as if nothing had changed over the last couple of years, helping themselves to huge handouts in the form of “bonuses” – presumably for good work!
The gist of Billy’s campaign is for the public to refuse to pay taxes until the government limits these bonuses to, say, a maximum of 25,000 pounds.

For the campaign there’s a Facebook account and webpage with blogs. Billy also recently spoke at Speakers’ Corner - see below.

Going back to his other concerns in the 1980s when he first became famous, today’s song is It Says Here, about the tabloid press, from Brewing Up With Billy Bragg back in 1984.

3 comentaris:

 1. Este cantant sempre m'ha recordat molt al Raimon.
  Los dos tenen una veu potent, s'acomplanyen sovint d'una simple guitarra i tenen unes lletres que fan avergonyir governs i societats aburgesades.
  Què bonic seria poder canviar el món amb una guitarra i una bona cançó!
  Gràcies de tota manera als "Raimons" i "Billies" que ho intenten.

  ResponElimina
 2. no hi ha re a fer. Els bancs i les grans empreses tenen agafats als governs occidentals pels collons. Fins que no hi hagi un grup de dirigents amb prou cullons, mai podrem arreglar re. Bé, potser amb una revolta popular, però això suposa sacrificis per la nostra part. Una llàstima.

  Salutacions i acotem a cap.

  ResponElimina
 3. si, aqui guanya tothom que no necessita guanyar més, els bancs, fins i tot l'esglesia http://www.elmundo.es/elmundo/2010/02/17/espana/1266406570.html !! quin mon!
  i els treballadors ens faran treballar fins als 99 anys!

  quedant amb Billy, almenys es dels activistes de veritat, fa allo que predica, o predica allo que fa , encara recordo com els seus primers LPs venien amb el preu impres a la tapa, decidit per ell, molt més barat que els altres LPs.

  ResponElimina