dilluns, 17 de maig del 2010

L'Ebre, dia 6 - Many Rivers To Cross del Jimmy Cliff


L’altre gran lluita que ara tenim. Segons la legislació europea, el govern espanyol hauria d’haver fet els nous Plans de Conca fa temps. Porten almenys un any i mig de retard. I el problema és que els nous Plans s’han d’adaptar a la Directiva Marc d’Aigües i això vol dir esbrinar, i respectar, un cabal “mínim” per els rius, un regim de cabals calculat segons criteris científics per protegir el riu i els seus eco-sistemes. I això està causant un maldecap a Madrid, perquè prefereixen repartir l’aigua entre hidro-electriques i milers i milers de noves hectareas de regadius irracionals.

El mon científic ja ha parlat, dins de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de L’Ebre, on també participaven ONGs, grups socials, la Plataforma, i els governs catalans i espanyols, s’ha fet un càlcul i proposta tècnica i seria. Però amb això al govern no li surten els numeros si vol continuar amb el repartiment d’aigües seguint un criteri del segle passat, o fins i tot del segle 19!

Hem de exigir un cop més que la Comissió Europea intervinguí i faci complir les seves lleis, que són les lleis de tothom. Si el govern català no li interessa defensar el patrimoni, i la gent, de Catalunya, ho haurem de fer la ciutadania com tantes vegades s’ha fet abans.
És per això que la Plataforma en Defensa de l’Ebre fa una crida per a que Catalunya es manifesti el dia 30 de maig als carrers de Barcelona.

Hem hagut de creuar molts de rius i encara ens queden uns quants viatges ...
Many Rivers to Cross, del Jimmy Cliff, any 1969.
......

And so to the present campaign. According to European Union legislation, the Spanish government should have drawn up new and modern 21st century “river basin plans” with necessary protection measures for the river eco-systems by now. They are 18 months behind schedule. The problem is that these new Plans must follow the rules laid down in the Water Framework Directive and this involves, calculating, and allocating, a “minimum” environmental flow for the Ebro – a river flow designed to protect the river and its wildlife with technical arguments. However, this is one big headache for the government in Madrid as they would rather share out the water amongst industrial and agricultural uses for political (vote-winning) reasons before thinking of the river itself or environmental legislation which they themselves agreed to.

Scientists and technicians worked out and presented a proposal for this flow three years ago with the help of NGOs, social groups, water users, and the backing (then) of the Catalan and Spanish governments. This proposal has gathered dust for three years, though, as it doesn’t fit in with the politicians’ preferred ideas of 20th, or even 19th, century water policies.

Once more, we must demand that the European Commission step in. They must make sure EU legislation is correctly applied and respected. If the Catalan government is not willing to make these demands or help the Ebro, it is down to the Ebro, and Catalan, citizens again.
For this reason the Plataforma is organising a huge protest march in the political centre of Catalonia, Barcelona, on the 30th May to make ourselves heard in Brussels.

We’ve crossed many rivers so far in these 30 or 40 years of struggle, and many remain...
Many Rivers To Cross by Jimmy Cliff from 1969.



4 comentaris:

  1. Èpica!
    Felicitats per les entrades , una obra d'art!

    ResponElimina
  2. Thank you, només era un petit (!) resumen per a posar-nos al dia i recarregar bateries per a BCN! I aquesta cançó m'encanta!
    El que he deixat de dir a les entrades, és que avui s'acaba el tema Ebre. Demà canviem de tema - suïcidis de rock stars!

    ResponElimina
  3. Gràcies per la informació.
    Haurem de fer alguna cosa, no?
    Sort.

    ResponElimina
  4. Gràcies per les visites, i comentaris.
    Pos, si, de moment intentem conscienciar als Catalans, de que els plans que tenen a Madrid per l'Ebre poden tenir consequencis igual de malament que el PHN, i per aixo necessitem que Catalunya s'aixeca a defensar-se i el seu patrimoni. Ara, si aquesta lluita tambe s'apuntava el Govern catala, pos, molt millor, pero si no, ja ho farem sols!
    Esperem que aquesta mani del dia 30 sigui un crit a la Comissio Europea per a que es fixin en l'Ebre i com s'està ignorant les seves directives. Despres vindrà lobby a Brussel·les, pero a nivell particular tot el "soroll" que es fa, ajuda; que si cartes als diputats, als eurodiputats, cartes als diaris, diffusio de la problematica i la mani .... etc etc
    A vore quans serem a BCN, sabem que no recolsa la mani el PSC pero no s'entenen les raos (diuen que fien de que a Madrid faran les coses bé!).

    ResponElimina