dimarts, 14 de febrer del 2012

Valentine - Richard Hawley #Celebrem-ho?

Arribat el dia 14 de febrer, i arriba l'etern debat sobre si és bo celebrar el Dia de Sant Valenti a Catalunya ... si ja tenim un dia "de l'amor", el de Sant Jordi, per que importar una festa americana?
Ja sabeu el que penso, perquè sempre dic lo mateix (!): per a mi, com més festes, millor. La vida ja és prou dura per anar retallant festes!! Seria diferent si vulguessen eliminar les festes catalanes per imposar unes altres, però no és el cas (si no vols). Clar, com que no sóc tonto, també entenc les reticències a les festes americanes. Son un exemple pur i dur del consumisme brutal que domina al mon occidental. Això si que em fa rabia, però, total, és un joc  de diners en que només entres si vols. Jo, sent de Yorkshire, mai he pensat que cal gastar diners per a mostrar el meu amor... I així celebrem el Dia dels Enamorats a baix-cost :)
Bé, més seriosament, com gairebé tot el que s'ha fet gran als USA, aquesta celebració primer va sortir d'Europa. Evidentment, lo Valentí mateix era europeu i alguna mena de festa de 'amor' ja es celebrava arreu fa molts segles - fins i tot abans del Valentí mateix, els pagans i qui s'apuntava a la festa trobaven el començament de la primavera com a bon moment de aparellar-se. I si pensem en casa nostra, només cal googlejar una mica per a trobar un poema en català del Segle 14 que en parla de celebrar la festa. Pel que es veu, igual que 'halloween', son festes que aquí es feien però que 'algú' va intentar impedir en algun moment (posa-li, l'Esglèsia, posa-li Franco...).  En fi, endavant amb tot el que vulguesseu!
I quina manera millor que amb el Gran Richard Hawley - de Sheffield !! I un gran video!!
....

2 comentaris:

  1. Aixo diuen (els meus iaios!!) je je ...
    quin video, ei!!

    per cert, quan he redactat aixo a corre-cuita, encara no havia vist la teva entrada, ara vaig a fer-te la pilota també ... ;)

    ResponElimina