divendres, 1 de maig del 2009

Waiting for the Great Leap Forwards

Com a molt de gent, suposo, no celebro gaires festes precisament per les connotacions religioses o política- socials, sinó simplement gaudeixo d’un dia sense feina:) Però aprofito el dia d’avui per a recordar que fa temps que hi ha alguna gent que ens diuen que vindran temps millors. O que els hem de fer arribar nosaltres mateixos, tal com sempre ha aconsellat Billy Bragg, un cantautor que sovint toca temes politiques com molts altres cantants però amb l’avantatge de que també té un sentit del humor i un “saber fer” amb les paraules que donen com a resultat unes lletres de primer categoria.


Si no li coneixeu, els primers discs (més o menys els dels anys 1980) eren els més radicals, molta política i una guitarra elèctrica. Després, amb una banda més treballada vindrien els discs que introduirien altres temes com les relacions humans etc. Últimament s’ha dedicat també a treballar molt la recuperació de música tradicional i antigues cançons de protesta o de folk. Dos discs recuperant música de Woodie Guthrie amb Wilco, i moltes altres col·laboracions.

La cançó Waiting for the Great Leap Forwards (Bragg) del 1988 pot ser la cançó més emblemàtica de Billy Bragg. A mi sempre m’ha fet gràcia com s’acabava la versió original amb “the revolution is only a t-shirt away” - només falta comprar la samaretta per a fer arribar la revolució - però últimament als concerts Billy ha “actualitzat” la lletra amb bastant encert! Us deixo amb aquesta actuació del 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada