dimarts, 12 de maig de 2009

Walk On By, i altres

Burt Bacharach va néixer el 12 de maig de l’any 1928 i, per tant, avui celebra els 81 anys. No sé si el seu nom us sonarà però estic segur que la seva música si. És un dels grans compositors de la música pop, escrivint principalment en una època quan no donàvem tanta importància a que un cantant també escriguis les seves propies cançons i hi havia compositors qui eren sinònims de la paraula “èxit”. Normalment ell escrivia la música, i sovint produïa les gravacions, mentre Hal David escrivia les lletres. A la Wikipedia expliquen tècnicament perquè la seva música tenia aquesta cosa tan especial i memorable però prefereixo no saber-ho, sinó escoltar-la. Setanta de les seves composicions han entrat en la llista dels 40 Principals dels EEUU des dels anys 60 fins fa poc.

Molts artistes i grups han cantat les seves composicions però durant les dècades dels 60 i 70 Burt va formar la seva aliança més fructuosa amb la cantant Dionne Warwick, amb la qual va gravar èxits com Walk On By, I Say a Little Prayer, i Do You Know The Way To San Jose (totes tres de les mans de Bacharach/David, i dels anys 64, 67 i 68 respectivament).

Aquí Burt i Dionne canten junts un popurri d’aquestes tres peces clàssiques (si no teniu la paciència per a escoltar la presentació, comencen a cantar als 2 minuts!). Crec que és un concert de l’any passat, quan ja tenia 80 anys.

1 comentari:

  1. que bones!! quan hi ha qualitat no hi ha temps ni res passa

    ResponElimina