dijous, 21 d’abril del 2011

10 anys de la PDE i la música de la lluita




Tal com ens expliquen al bloc de la Plataforma en Defensa de l'Ebre:




El proper 23 d’abril, Sant Jordi, surt a la venda un nou llibre-CD de la Plataforma.
10 ANYS DE LLUITES I CANÇONS PER L’AIGUA I LA TERRA és un treball de la PDE en commemoració del desè aniversari de la PDE. Aquest ha sigut força feixuc agraint a Josep Sabaté, a la coordinació, i a tots els que hi han aportat els seus esforços i cançons a la lluita per l’Ebre.



Una lluita que va aconseguir aturar la gran obra del PHN, el gran transvasament al Nord i al Sud. Moltes de les obres que permetien aquell, com els embassaments de la part alta del riu, o els que semblen futurs transvasaments associats als regadius Segarra-Garrigues, Xerta-Sénia i Aldea-Camarles continuen, pese a la crisi econòmica i la minsa quantitat de regants que hi confien, com també ha denunciat la Unió de Pagesos.


Si més no, aquest és un moment de cel·lebració i testimoniatge de la història dels moviments socials ebrencs i del gaudir de les animacions que els nostres artistes han fet per la lluita per l’Ebre i el territori. Una festa social orgull dels ebrencs tots i la humanitat en general.



Al Llibre CD hi ha cançons de “Quico el Célio, el Noi i el Mut de les Ferreries”, “Pepet i Marieta”, “Obrint Pas”, “La Carrau”, “Vitrubi “, “Terrer Roig”, Josep Bo, “Ronda de Boltaña”, Andreu Rifé, David Monllau, “Riu en So”, “Xeic!”, Ràbia positiva”, “Los draps”, “Grafort”, “El Arcabau”, Joan Josep Vilaubí i Lua Català.


També hi han col·laborat: Pau Llop amb el disseny i maquetació, Cinta Segarra, Joan Panisello, i Teresa Pararera amb les imatges i la discogràfica “Propaganda Pel Fet!” amb la producció.
També aviat posarem la llista de establiments de les Terres de l’Ebre on el podrem adquirir (de moment, el dia 23 a la Plaça d'Angel, Tortosa, hi haura paradeta amb venta del CD i altre material).
Un homenatge a la gent que ha donat suport a la PDE i a totes les lluites per la millora de les nostres terres i rius davant l’espoli que ens sotmeten i volen continuar exercint.



Esperem de tot cor que us agradi i que us animeu a regalar-vos, i regalar als vostres aquest testimoni musical, fotogràfic i històric de les lluites per un riu plé de vida i unes terres que hem de protegir.


...


The Ebre Defence Platform, a social campaign group of volunteers, working to protect the river Ebre, its environment, and people, is merely the latest reincarnation of a struggle which is now 40 years old. Over the last 10 years, though, this more formal organisation known as the PDE has had to fight against ever greater threats to the river, and this has also led to an ever-widening awareness of our problems and campaigns. We have received the support of numerous artists over the years, and we are now publishing a CD with a collection of some of the songs written about, and sung for, our cause, by many popular Catalan, and Spanish, groups.


Available at all good record shops! Here's a taster from Obrint Pas.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada